ID MERKING AV KATT

ALLE katter BØR merkes når de går ute.

Et minimum må være et hålsbånd med sikkerhetslås.

Hvorfor?

Kattehjelpen Drammen og omegn og de aller fleste andre dyrevernsorganisasjoner ønsker at alle chipmerker kattene sine, slik at det er større mulighet til å koble katt og eier. Om du har en innekatt kan det også skje ulykker som gjør at katten smetter ut, da vil det være veldig greit om også disse kattene er chipmerket samt bærer et halsbånd. Mange tusen katter forsvinner fra sin eier årlig, derfor må katten din også merkes. 


Skulle man være så uheldig at katten blir påkjørt vil man også øke mulighetene til at noen gidder å bry seg med å varsle eier hvis katten har et halsbånd med et telefonnummer. De fleste veterinærer har utstyr til å utføre en chipmerking. Når katten er chipmerket registrerer veterinæren informasjon som navn og adresse, samt info om katten hos det sentrale registeret hos Dyreidentitet AS. Dette er en sikkerhet hvis katten mister sitt halsbånd.

Tatover bokstaven M eller ID i øret ved chipmerking.


Kattehjelpen Drammen og omegn oppfordrer alle til samtidig og tatovere katten i øret med bokstaven M eller ID slik at alle ser at katten er chipmerket. Men husk, katter med mørke ører kan ha dårlig tatovering etter noen år. Det er derfor veldig viktig at man alltid sjekker en funnet katt hos veterinær eller andre som har en chipavleser.
Tatovert nummer i øret


Tidligere ble katter merket med et nummer tatovert i øret, dette gjøres sjelden i dag. Finner man en katt med tatovert nummer i øret kan også sjekke dette nummeret hos dyreidentiet eller hos en veterinær.


Halsbånd på katt?
For de som har chipmerket katten sin og for de som IKKE har gjort dette oppfordrer vi alle til å kjøpe et sikkerhetshalsbånd til katten sin i tillegg. Folk flest som finner en katt tenker ikke at katten kan være chippet og gidder kanskje ikke ta seg bryet med å kjøre til veterinær for å få det sjekket. Har man da i tillegg et halsbånd med et telefonnummer så er du med på å hjelpe tusenvis av katter fra å bli hjemløse.


Mange er redde for at katten kan sette seg fast med et halsbånd. Hvis en katt setter seg fast med et sikkerhetshalsbånd vil låsen åpne seg når man rykker i båndet. Sjekk derfor dette når du kjøper halsbånd til katten din. Sjekk låsen daglig for å sjekke om det har kommet sandkorn osv i låsen og sjekk at det fortsatt løser seg ut som det skal.
De fleste dyrebutikker selger sikkerhetshalsbånd med mulighet til å skrive et telefonnummer på i forskjellige priskategorier.